Volledig scherm
Aan de gevel is niets meer te vinden wat op de 'echte' Primark lijkt © Thom Schelstraete

Trotse eigenaar eerste Tilburgse Premark krijgt advocaat van echte kledingwinkel op z’n dak

TILBURG - Glimmend van trots liet Michael Olijnyk afgelopen juni zijn nieuwe kledingwinkel Premark zien. Het hoofdkantoor van de echte Primark is wat minder blij met de opening van de zaak en schakelde meteen een Nederlandse advocaat in

De Ierse winkelketen neemt het Olijnyk erg kwalijk bewust mee te willen liften op het succes van Primark, zo valt te lezen in de brief die de Nederlandse advocaat eind juni naar de Tilburgse winkeleigenaar verstuurde. In de brief wordt gedreigd met juridische stappen indien Olijnyk niet stopt met de ‘inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten’ van de Ierse winkelketen. Wanneer hij dat wel doet wacht hem volgens de advocaat een boete van 2500 euro voor elke dag dat er nog gebruik wordt gemaakt van de naam Premark.

Voorgevel
Olijnyk lijkt hier gehoor aan te hebben gegeven aangezien de complete voorgevel van de lowbudget-winkel een metamorfose heeft ondergaan. Er is geen enkele verwijzing meer naar de Ierse prijsvechter te vinden, alleen een paspop en twee papieren hartjes met het woordje ‘sale’ eronder prijken nog in de etalage. Of Olijnyk ook akkoord is gegaan met de in de brief geëiste 3000 euro voor de juridische kosten is nog onbekend. De zaakvoerder was woensdagmiddag onbereikbaar voor commentaar.

Lees meer nieuws over Primark op bd.nl/primark.

Volledig scherm
© Thom Schelstraete