Volledig scherm

Twee keer geweld tegen politie in uitgaansweekend Den Bosch

DEN BOSCH - Het kwam twee keer tot een confrontatie tussen publiek en de politie dit weekend in Den Bosch. Drie de verdachten verzetten zich tegen een aanhouding. Bij het ene geval werd een duo 20-jarigen aangehouden na een vechtpartij. Bij het andere geval werd een 20-jarige man gevonden op straat.

Vechtpartij
Het duo werd aangehouden na een vechtpartij tussen twee groepen jongens. Toen de politie ter plaatse kwam, leek de ruzie afgelopen. Eén groep was vertrokken maar de andere groep was blijven staan. Ze begonnen de politie uit te schelden. Toen de agenten twee van de mannen probeerde aan te houden, gingen ze ervandoor. Even later konden ze gepakt worden maar ze verzetten zich volgens de politie hevig tegen de aanhouding. 

Dronken jongeman
Bij het tweede geval werd een dronken jongeman op de Marktstraat aangetroffen. Volgens de politie wist hij niet waar hij vandaan kwam of waar hij naartoe ging. Toen de politie hem wilde aanhouden voor openbaar dronkenschap ging de 20-jarige man uit Rosmalen flink in verzet en sloeg om zich heen. Een agent raakte daarbij lichtgewond aan een arm.