Volledig scherm
Trek in Paleiskwartier 2015 © Trek

Tweede editie Trek: 35 foodtrucks strijken weer neer in Paleiskwartier

Di 5 jul. 35 foodtrucks strijken dit weekend weer neer rond de Hofvijver, voor de tweede editie van foodtruckfestival Trek. Nieuw dit jaar is onder meer een mini-reuzenrad, een theatertent voor kinderen en de donderdag. Want het festival duurt dit jaar vier dagen.

Door Bart Gotink   Maar het belangrijkste zijn toch de foodtrucks. „Een ‘line-up’ met voor ieder wat wils”, vertelt Emile Faulborn van Trek. „Van maïskolven en Surinaams eten, tot Indische en Turkse hapjes.” De trucks zullen dit jaar in een iets andere opstelling staan als vorig jaar.    Muziek
Op het podium staan ook dit jaar weer muzikanten uit Den Bosch en de regio. „We hebben veel aanmeldingen gekregen van singer-songwriters en andere muzikanten om te mogen spelen, dus we hebben kunnen selecteren welke artiesten er komen.”   Stadspark
Vorig jaar bezochten 35.000 mensen het festival tijdens de drie dagen. Voor dit jaar verwacht Faulborn een zelfde aantal gasten, al heeft het weer daar het meeste invloed op. Het evenement ook gehouden in onder meer Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Eindhoven. Faulborn: „Het Paleiskwartier is eigenlijk de enige plek locatie waar we niet in een stadspark staan. Maar ondanks een gebrek aan bomen en gras is het een relaxte locatie.” Het terrein gaat donderdag en vrijdag om 16 uur open, zaterdag en zondag om 14 uur.
Dorst
Overigens volgt na Trek later dit jaar ook nog Dorst in het Paleiskwartier. Op dat nieuwe festival van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus staan vooral wijnen en speciaalbieren centraal.

Volledig scherm
Trek in Paleiskwartier 2015 © Trek