Volledig scherm
De werkzaamheden van de asbest-sanering bij Boerderij Denissen werden vervroegd gestart, waardoor de uitbater verlies zou maken. © Rudolf Robben

Uitbater Boerderij Denissen krijgt toch schadevergoeding van gemeente

BERKEL-ENSCHOT - Nadat afgelopen dinsdag een kort geding op het laatste moment afgeblazen werd, is de uitbater van horecagelegenheid Boerderij Denissen in Berkel-Enschot alsnog met de gemeente tot overeenstemming gekomen. Hij ontvangt een schadevergoeding vanwege de financiële schade door asbest-sanering.

Dinsdag eiste de uitbater nog dat de werkzaamheden zouden worden gestaakt en een schadevergoeding zou worden betaald. Hij lijdt een verlies, omdat door het vervroegen van de werkzaamheden zijn inkomsten wegvallen. Het kort geding ging echter niet door omdat partijen weer in gesprek raakten. Dit overleg heeft nu geleid tot een schadevergoeding voor de uitbater. Over de hoogte van de vergoeding willen beide partijen niets kwijt, maar de eis bij het kort geding was 100.000 euro.

Werkzaamheden tot juli
Bij een controle in december 2015 werd een ´verwaarloosbare hoeveelheid´ asbest gevonden in de opslagruimte en de eetzaal op de bovenverdieping van het pand. De wens van de uitbaters was dit te laten verwijderen als het zomerseizoen voorbij zou zijn. De gemeente besloot echter anders en sinds begin april staat het pand deels ingepakt in een tent met steigers. De planning is over zo´n 3 weken weer met de opbouw van de rieten kap te beginnen, waarna Boerderij Denissen begin juli weer open hoopt te gaan voor publiek.