Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vader sloeg Tilburgse schooldirecteur nadat dochter was aangesproken op grof taalgebruik

* UPDATE 10.13 UUR * TILBURG -  De vader die dinsdag een afdelingsdirecteur van het Koning Willem II College in Tilburg op zijn gezicht sloeg, ging door het lint omdat zijn dochter door de directeur was aangesproken op 'grof taalgebruik'.  Dat meldt de politie. De man werd aangehouden en in de cel gezet.

De vader kwam volgens de politie 's middags verhaal halen nadat zijn dochter eerder die dag door de afdelingsdirecteur van het vmbo op het Koning Willem II College was aangesproken op grof taalgebruik. De man gaf daarbij de directeur enkele klappen in zijn gezicht. Dat gebeurde in het bijzijn van andere leerlingen en collega's van de afdelingsdirecteur. De directeur liep hierbij lichte verwondingen op. 

Aangifte en locatieverbod
De school heeft aangifte gedaan tegen de man. De vader is door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ook is hem via een locatieverbod de toegang tot het schoolterrein ontzegd.

Zijn kind is voorlopig ook niet welkom op school. Wie getuige was van het incident, kan terecht bij de counselors op school, staat in een brief die waarnemend rector C. Brans dinsdagavond naar alle ouders stuurde. ,,Wij nemen dit zeer hoog op", schrijft Brans.