Volledig scherm
Towy van Poppel en Sander Spijkers van De Zwaardkring ondervonden verrassend veel tegenstand. © Chris Korsten

Vakantieactiviteiten voor jong en oud op De Graafse Akker in Den Bosch

DEN BOSCH - De Graafse Akker aan het Mgr. Van Roosmalenplein in Den Bosch vormt deze week het toneel van uiteenlopende vakantieactiviteiten voor zowel jong als oud. Woensdagmiddag stonden onder meer riddergevechten op het programma.

Met een bloempot als helm nam de 5-jarige Sibelle Bakker, die uitgerust was met een zwaard van PVC-materiaal en een houten schild, deel aan de zogeheten Kiddy-battle. Samen met andere kinderen deed ze haar best om een tweetal middeleeuwse ridders van De Zwaardkring in de persoon van Sander Spijkers en Towy van Poppel te elimineren. Even later werd eveneens een klopjacht gemaakt op struikrovers.

Immens terrein
,,Dit soort activiteiten voor de kinderen doen het altijd goed", constateerde Geertje Jansen, een van de organisatoren. ,,Gisteren vormde De Graafse Akker een onbewoond eiland waar schipbreukelingen moesten zien te overleven door zelf op zoek te gaan naar voedsel. Dit immense terrein, dat tal van mogelijkheden biedt, leent zich bij uitstek voor iedereen die houdt van avontuur."

Ook volwassenen
De volwassenen komen aan hun trekken door bijvoorbeeld verschillende workshops. Zo staat de woensdagavond deels in het teken van het onderhouden van tuingereedschap. Ook wordt er een door vluchtelingen bereid diner georganiseerd. Het diner wordt omkleed door een tafelgesprek. ,,Het is de bedoeling dat ook wijkbewoners aanschuiven. Centraal staat de vraag: wat was het afgelopen jaar de belangrijkste gebeurtenis uit jouw leven?", verwoordde Jorri Roosen, wijkwerker namens Welzijn Divers.

Donderdagavond verzorgt kunstenaar Maartje van de Kruijs een tekenworkshop. Degenen die dat willen, kunnen op het terrein al kamperend de nacht doorbrengen.

Volledig scherm
Gezamenlijke bereiding van de maaltijd, links medeorganisator Sophie Gruijters van de stichting Transfarmers. © Chris Korsten
Volledig scherm
Met een bloempot als helm gingen de kinderen het gevecht aan. © Chris Korsten