Volledig scherm
Nieuwbouw kantoor Dichterbij aan de Stiemensweg in Gennep. © Theo Peeters/DG

Vakbonden willen reorganisatie Dichterbij uitstellen

OSS/DEN BOSCH/ SCHIJNDEL - Vakbonden willen dat Dichterbij de geplande reorganisatie opschort. Dat hebben ze in een brief aan het bestuur laten weten. Dichterbij, dat zorg verleent aan verstandelijk gehandicapten, voert een reorganisatie uit die mogelijk ruim tweehonderd banen gaat kosten.

De bonden maken bezwaar tegen het feit dat er niet met hen gesproken is over een sociaal plan.

Gevolgen
Nu wordt geëist dat het bestuur van Dichterbij geen besluiten neemt en dat eventueel al genomen besluiten worden teruggedraaid tot overleg heeft plaatsgevonden. Het gaat vooral om het anders inrichten van de organisatie. In 2014 zijn medewerkers al geïnformeerd over de gevolgen van wijzigingen in financieringsstromen en de keuzes die Dichterbij daarin maakt.

Locaties
„In juli 2015 hebben we samen met Assist de organisatie UniK opgericht voor alle wmo- en jeugdwet-gefinancierde cliënten. Dat noemen we de ontvlechting. Nu zitten we in het sluitstuk van deze reorganisatie”, aldus een woordvoerder van Dichterbij. Het gaat om 25 gemengde locaties, met zowel cliënten van Dichterbij als UniK.

Gesprekken
Medewerkers die hun werk verliezen, hebben volgende week een gesprek met hun manager. Daarna wordt gekeken naar de mogelijkheden van herplaatsing of vertrek. Dichterbij kon gisteren niet reageren op de wens van de bonden om eerst met hen in gesprek te gaan.