Volledig scherm
Heiko van den Broek © Thom Schelstraete

Van boormachines tot auto’s, Tilburgers delen alles

TILBURG - Of het nu uit financiële noodzaak is of vanwege respect voor het milieu, delen is hot. Ook in Tilburg, daar nam het aantal mensen dat zijn of haar auto uitleent het afgelopen jaar met 85 procent toe.

Dat blijkt uit cijfers van Snappcar, een website die particuliere verhuurders van auto’s met huurders in contact brengt. Een van de ruim 770 Tilburgse gebruikers is Heiko van den Broek. “De eerste keer dat iemand met mijn auto wegreed voelde toch wat vreemd aan”, aldus de 45-jarige verhuurder. “Maar de verzekering en eventuele boetes zijn via het bedrijf geregeld. Er kan dus nauwelijks iets fout gaan.”

Verhuurders kunnen via de app aangeven hoeveel het huren van de auto dagelijks kost en op welke dagen deze beschikbaar is. “Maar rijk word ik er niet van hoor”, aldus Van Den Broek. “Wel kan ik er de maandelijkse vaste kosten van betalen en help ik het milieu een handje.” Afgelopen september leende hij voor het eerst zijn auto uit, nu is hij de auto wekelijks kwijt. “Ik ga elk dag met de trein naar mijn werk, dus die auto staat vaak stil”, aldus de Tilburger. “Mooi toch dat ik anderen hiermee uit de brand kan helpen.”

Lees donderdag 30 juni in het Brabants Dagblad (editie Tilburg) een uitgebreid artikel over de Tilburgse deeleconomie.