Volledig scherm
Het Bossche stadhuis in de sfeer van Jeroen Bosch. © Marc Brink/BD

Van succes naar armoedebeleid in algemene beschouwingen Den Bosch

DEN BOSCH - Het gejubel over het lopende Jeroen Boschjaar sloeg dinsdagavond veelal over op de de algemene beschouwingen over de Voorjaarsnota 2017. De gemeente staat er goed voor, zo luidde de tendens in de gemeenteraad. „Maar we zijn ook wel zelfgenoegzaam”, aldus Mike van der Geld van D66. „Een Bossche kwaal.”

Het college wil de komende jaren flink in de buidel tasten voor Citymarketing, zoals het gebruik blijven maken van de huidige vrijwilligers in blauwe jassen, het organiseren van grote evenementen en het gebruik blijven maken van contacten met reisorganisaties. Volgens Antoon de Groot van Rosmalens Belang is het succes van dit jaar pas echt in 2018 te ‘bejubelen’. „Als alle energie die er in is gestopt leidt tot verbetering van toerisme, wonen, werk en economie.”   Een aantal partijen gaf al aan het geld liever aan andere belangrijke onderwerpen te besteden, zoals duurzaamheid (GroenLinks en de Bossche Groenen) en vooral armoedebestrijding (PvdA, SP en Bosch Belang).
  Met name voor het CDA is het duidelijk: „Wij gaan vooral voor de kwetsbare mens. En vinden armoede onder kinderen volstrekt onacceptabel. Zij komen al bij de start op achterstand als we lijdzaam blijven toezien”, betoogde Ben Wagemakers.