Volledig scherm
De Tuin der Lusten in het Prado zal vanaf dinsdag te bewonderen zijn. © Theo van de Zande/BD

Vanuit Madrid frontale aanval op Bosch-project

MADRID - Vanuit museum het Prado in Madrid zette conservator Pilar Silva vrijdag een frontale aanval in op het onderzoeksteam rond de expositie van Jeroen Bosch in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

De Spaanse wetenschapster die de expositie in het Prado in Madrid samenstelde, liet tijdens de persconferentie rond de tentoonstelling geen spaan heel van de resultaten van het Bosch Research en Conservation Project.

Tegenargumenten
Dat het team onder leiding van professor Koldeweij na onderzoek maar liefst 3 schilderijen van het Prado afkeurde als echte Bosch-werken, steekt het Spaanse museum. Dat was eerder al de reden dat het museum een streep zetten door de eerder toegezegde bruiklenen voor de expositie in Den Bosch. Nu komt Silva met wetenschappelijke tegenargumenten.

Dat maakte in ieder geval duidelijk dat na het succes van de Bosch-expositie in Den Bosch en pal voor de opening van de Bosch-tentoonstelling in Madrid de musea met de ruggen naar elkaar toe hun eigen feestje vieren.

Lees verhaal over aanval van Pilar Silva in Brabants Dagblad van zaterdag 28 mei en in de krant van dinsdag de zoektocht naar de tien verschillen tussen exposities in Madrid en Den Bosch en lees meer nieuws over Jeroen Bosch op bd.nl/jb500.