Volledig scherm
Het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch.

Vastgoedeigenaren praten over 'nieuw' Burgemeester Loeffplein, plannen laten op zich wachten

Di 6 sep. Het overleg over de toekomst van de winkelruimtes aan het Burgemeester Loeffplein vergt toch wat meer tijd.

Door Bart Gotink

Top Vastgoed is eigenaar van winkelstrip Stoa aan dat Loeffplein, waar onder meer Intersport, Sissy Boy, Jack en Jones en Gents gevestigd zijn. In maart gaf mede-directeur Patrick van Lammeren aan deze strip te willen opknappen. "Er moet iets gebeuren, Stoa functioneert niet optimaal. Wij geloven dat er genoeg interesse voor de winkels is. Maar dan moet je goed kijken naar de architectuur, de indeling van de winkels en het combineren van de juiste huurders. Het gaat er vooral ook om wat je er van maakt”, aldus Van Lammeren toen.

Minder winkels
Op verzoek van de gemeente gaat Top Vastgoed 'haar' winkelgebouw echter niet zelfstandig herontwikkelen. Er is een projectteam opgestart samen met de eigenaar van het tegenovergelegen pand, waarin onder meer de ANWB in zit. Ook bouwbedrijf Heijmans is aangeschoven bij deze projectgroep, aldus Van Lammeren, vanwege de bouw van het Gasthuiskwartier op het GZG-terrein. Naast veel woningen was in de laatste bouwplannen nog sprake van zo'n 6.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte langs de Tolbrugstraat, tegenover de Arena. De hoeveelheid winkelruimte in de plannen is echter al een aantal maal naar beneden bijgesteld.

Zelf investeren
"Als je alleen naar Stoa kijkt, is het misschien niet zo ingewikkeld", aldus Van Lammeren. "Maar het overleg met alle partijen vergt wat meer tijd. Het betreft toch drie eigenaren met een eigen agenda die geld moeten investeren in hun eigen gebouw." Wanneer er meer duidelijkheid komt, kan Van Lammeren niet zeggen. "Reken maar op zeker nog een half jaar."

Volledig scherm
Burgemeester Loeffplein Den Bosch © Google Maps