Volledig scherm

Veel geld voor Bossche wijken blijft op de plank

DEN BOSCH - Vele tonnen die Den Bosch beschikbaar heeft voor sociale projecten in wijken en buurten blijven onaangeroerd. Van de 7,5 ton die vorig jaar beschikbaar was voor lokale projecten, blijkt nog niet eens de helft uitgegeven. Voor dit jaar is opnieuw 650.000 euro voorhanden, maar daarvan is na drie maanden nog ruim 5 ton over

Het fonds is ingesteld op verzoek van de gemeenteraad. Die besloot in 2014 om financiële steun te geven aan particuliere initiatieven die de sociale structuur in wijken en dorpen kunnen verstevigen. Dat werd in 2014, toen het besluit werd genomen, door de gemeenteraad namelijk van groot belang geacht. Door de nieuwe regelgeving rondom Wmo en Jeugdwet gaat minder geld naar bestaande instellingen en organisaties.

Omdat het een nieuw fonds betreft, is de gemeente nog ruimhartig met het beoordelen van aanvragen. Toch blijft er veel geld op de plank liggen, zo blijkt uit het overzicht van de gemeenteraad. Voor een deel wijt de gemeente het aan de onbekendheid van het fonds. B en W verwachten dit jaar meer aanvragen.