Volledig scherm
Wilhelminakanaal Tilburg Noord. © Rijkswaterstaat

Verbreding Wilhelminakanaal Tilburg kost miljoenen extra

*UPDATE 15.20 UUR* TILBURG - De oplossing om het Wilhelminakanaal te verbreden zonder verzakkingsgevaar in de Reeshof is volgens provincie en gemeente Tilburg het sparen van sluis II en deze geschikt maken voor grotere schepen. Het afbouwen van het huidige werk en de herbouw van sluis II kosten bij elkaar 65,8 miljoen euro.

Bovendien willen provincie en gemeente de verdieping- en verbreding van het Wilhelminakanaal doortrekken tot bedrijventerrein Loven. Het Rijk betaalt mee tot Kraaiven. Het totale plan zou een kleine 90 miljoen euro kosten. Zowel Tilburg als de provincie betalen 21,35 miljoen euro en het Rijk hoest dan 46,6 miljoen euro op. Het Rijk moet echter nog instemmen met de aanpassing aan sluis II.   Quick scan
Voor Tilburg is de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal een belangrijke zaak. Uit een quick-scan van de overheid blijkt dat de economische meerwaarde van dit project groot is. Provincie en gemeente achten het van 'essentieel belang voor de verdere doorgroei van de internationaal georiënteerde toplogistieke sector in de regio Tilburg'.