Volledig scherm
De schietpartij vond plaats op de Bredaseweg in Tilburg. © Toby de Kort/De Kort Media

Verdachte aangehouden voor schietpartij Bredaseweg Tilburg (video)

* UPDATE 21.37 uur * TILBURG - In verband met een schietpartij aan de Bredaseweg in Tilburg is woensdagavond in Zwijndrecht een 44-jarige Tilburger aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

De schietpartij vond woensdagmiddag rond 15.00 uur plaats op het terras van een Turks eethuis. Daarbij raakte een 34-jarige Tilburger gewond. Het slachtoffer is in zijn arm geraakt. De politie kwam ter plaatse en zette de weg af.

Woordenwisseling
Volgens een ooggetuige kwam er een man aanrijden die na een woordenwisseling met het slachtoffer een pistool trok en schoot. De schutter is vervolgens gevlucht in een auto. De gewonde is door andere terrasgasten naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is opgenomen.

De politiehelikopter werd na de schietpartij ingezet. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan en getuigen verhoord. De politie gaat er niet vanuit dat de spanningen in de Turkse samenleving een rol spelen bij de schietpartij. Vermoedelijk heeft de schietpartij een relationele achtergrond. 

Volledig scherm
De politie deed onderzoek aan de Bredaseweg na een schietpartij. © Toby de Kort
Bij een schietpartij op het terras van een Turks eethuis aan de Bredaseweg in Tilburg is woensdagmiddag een man gewond geraakt. De politie is ter plaatse en heeft de weg afgezet. De schietpartij gebeurde rond 15.00 uur. Het slachtoffer is in zijn arm geraakt.