Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte Tilburger had cocaïne, heroïne, stroomstootwapens en een half miljoen in huis

BREDA – De 43-jarige Tilburger die in mei werd opgepakt omdat er drugs, geld en stroomstootwapens in zijn woning waren gevonden had een half miljoen euro in contant geld liggen. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Breda.

Bij de man in huis werd drie kilo cocaïne gevonden, een halve kilo heroïne en bijna een pond speed. Daarnaast had hij in totaal ruim een half miljoen euro in contanten. Delen daarvan lagen verstopt in zijn woning in de Reeshof. De man werd erbij gelapt door iemand bij Meld Misdaad Anoniem. Er zou in zijn woning in drugs worden gehandeld.

Niet afgerond
Dinsdag moest hij zich in de rechtszaal verantwoorden. Het strafdossier is echter nog niet afgerond. Zijn advocaat Cem Polat vroeg de rechter daarom om de man te schorsen uit zijn voorarrest.

De rechtbank wilde daar echter nog niet aan. Het maatschappelijk belang van zijn gevangenschap is groter dan zijn eigen belang en er ligt wel degelijk een ernstige verdenking.

Burgemeester Peter Noordanus heeft eerder al de woning van de man gesloten. Zijn vrouw woont daardoor samen met hun kind drie maanden lang bij haar ouders.