Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Verdachte van hennepteelt voor rechter in Den Bosch met peuter op schoot

DEN BOSCH - Een meisje van 2,5 half jaar oud zat woensdag in het verdachtenbankje. Weliswaar op schoot bij haar 32-jarige vader, die terecht stond voor hennepteelt. „Ik heb geen oppas kunnen regelen” was het excuus van de Schijndelaar aan de politierechter.  

De rechter legde uit dat kinderen ouder moeten zijn dan twaalf jaar om een zitting mee te mogen maken. Maar hij stuurde de peuter niet weg. „Ze zal niet veel meemaken van wat hier wordt besproken. Zij mag blijven zolang ze de zitting niet verstoort”, zei de rechter.

Hennep
Bij een inval precies twee jaar geleden troffen agenten ruim 300 hennepplanten aan. Ook bleek er stroom te zijn afgetapt. Het duurde niet lang of de politie had de Schijndelaar opgespoord. „Ik woonde daar niet eens”, zei de man. Hij vertelde dat hij een onderhuurder had gevonden.

Onderhuurder
„Ik heb netjes een contract afgesloten met een kopie van zijn identiteitsbewijs erbij”, zei de man. Dankzij de kopie slaagde de politie erin om de vermeende onderhuurder op te sporen. Maar deze man zei van niets te weten.

Meer over de rechtszitting in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van donderdag 29 september in de BD-rubriek Voor de rechter.