Volledig scherm
© De Gelderlander

Verhaal van Dayenne Smulders uit Tilburg krijgt plek in landelijke verhalenbundel

TILBURG - Het verhaal Vergeten Schatten van Dayenne Smulders uit Tilburg krijgt een plek in een verhalenbundel, die later dit jaar in Nederland op de markt verschijnt. In het boek worden de verhalen van de 20 finalisten van de wedstrijd Schrijven voor Afghanistan opgenomen. Het verhaal van Smulders was een van de 337 inzendingen die eerder dit jaar werden ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van Save the Children. 

Via de site brachten duizenden mensen hun stem uit, dat leidde tot een top 10. Een vakjury selecteerde nog eens tien finalisten. Die twintig kandidaten, afkomstig uit heel Nederland, moesten de jury er dit weekeinde tijdens de finale van overtuigen waarom juist zij moesten winnen.

Uit onderzoek van kinderrechtenorganisatie Save the Children in 2013 bleek dat er een tekort is aan kinderboeken in Afghanistan. Om de voorraad aan te vullen ezette Save the Children met steun van de Nationale Postcode Loterij de campagne 'Een Betere Toekomst Begint Bij Kinderboeken' op touw. Het doel is om jeugdboeken via speciaal opgezette bibliotheekjes te verspreiden in scholen, lokale gemeenschappen en bij mensen thuis. In 6.000 leesplekken in 11 provincies komen boekenpakketten te liggen met daarin 20 tot 80 boeken.