Volledig scherm
Een blik op de Verkadefabriek vanaf de Boschdijkstraat in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Verkadefabriek praat weer met cultuurwethouder en informeert politiek Den Bosch

DEN BOSCH - Directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek in Den Bosch heeft de politiek extra en aanvullende informatie gestuurd over de ontwikkelingen van de laatste jaren bij de cultuurtempel. Als reactie op het verhaal dat cultuurwethouder Huib van Olden voor de gemeenteraad op papier heeft gezet.

Van der Putten: ,,Laat ik het zo formuleren, dat het beeld compleet moet zijn. Er moet niet de indruk ontstaan dat de Verkadefabriek gesjoemeld heeft.'' Inmiddels is er vorige week met Van Olden al wel weer een gesprek geweest over de toekomst van de Verkadefabriek. van der Putten: ,,Een goed gesprek over cultureel ondernemerschap.''

Het college van B en W wil dat de Verkadefabriek transparanter is en opening van zaken geeft over een aantal bv's die aan de Verkadefabriek 'hangen'. Volgens Van der Putten is die openheid er altijd geweest. ,,In gesprekken en in overleg met het college is altijd aangegeven waar wij mee bezig zijn. Dat staat ook allemaal op papier. Er is niets tegen de wens of een advies van de gemeente gebeurd.'' Die stukken heeft Van der Putten nu nagezonden omdat deze ontbraken in de opsomming van Van Olden.