Volledig scherm
De aanleg van de nieuwe, verbrede N279 tussen Veghel en Den Bosch © Tom Vos

Verkeer vanaf 4 juli over deel nieuwe N279 tussen Den Bosch en Veghel

MIDDELRODE - Verkeer kan vanaf maandag 4 juli niet meer over de huidige provinciale weg N279 tussen Den Bosch en Veghel. Al het verkeer rijdt vanaf die datum tijdelijk over de noodbaan van de nieuwe N279 die in de afgelopen maanden is aangelegd.

Door het verplaatsen van het verkeer naar de nieuwe rijbaan, ontstaat ruimte voor de aannemer om op de plek waar nu de 'oude' N279 ligt de nieuwe zuidelijke rijbaan en de op en-af afritten te bouwen. Om dit mogelijk te maken, is de aansluiting van de Heeswijkseweg op de N279 in het weekend van vrijdag 1 juli tot maandag 4 juli 05.00 uur afgesloten voor het autoverkeer.

Ongelijkvloers
​Na dat weekend kan verkeer voor een deel al gebruik maken van de nieuwe ongelijkvloerse kruising. De huidige kruising bij de Heeswijkseweg en de verkeerslichten zijn vanaf 4 juli niet meer in gebruik. De aansluiting Heeswijk-Dinther is nog niet volledig in gebruik, aangezien aan de zijde van het kanaal de toe- en afrit nog gerealiseerd moet worden. Verkeer vanuit Den Bosch naar Heeswijk-Dinther en vanuit Heeswijk-Dinther naar Veghel wordt tot het einde van 2016 omgeleid.

Volledig scherm
Verkeer kan vanaf maandag 4 juli niet meer over de huidige N279 © Provincie Brabant