Volledig scherm
De Leeghwaterlaan. © Google Streetview.

Verkeerssituatie achter station Den Bosch ‘levensgevaarlijk'

DEN BOSCH – Het krioelt op doordeweekse dagen van de verkeersdeelnemers op de Leeghwaterlaan, die achter het Centraal Station in Den Bosch uitmondt in de Magistratenlaan. Uit politiecijfers blijkt dat daar de laatste maanden driemaal een ongeluk gebeurde. De rechtbank, wijkbewoners en verkeersdeelnemers vragen daarom aandacht voor de situatie. 

Afgelopen dinsdag kwam Guillian Korthout op het fietspad langs de Magistratenlaan met zijn snorscooter lelijk in botsing met een auto die uit de Leeghwaterlaan kwam. Hij rolde over de motorkap en kwam er wonder boven wonder met blauwe plekken, spierpijn en kapotte kleding vanaf. Hij vindt de verkeerssituatie achter het station onaanvaardbaar gevaarlijk.

Mierenhoop
Op het bewuste punt lijkt het doordeweeks overdag een mierenhoop van voetgangers, fietsers, brommers, auto’s en vrachtverkeer. De stroom mensen uit het station baant zich een weg naar de scholen en de rechtbank en moet daarbij de Leeghwaterlaan oversteken. Komende uit de Leeghwaterlaan wordt het zicht naar links geblokkeerd door een lift van het NS-station en de fietsenstalling.

Oplossing
Ook Paleiskwartier Wijkbelangen, waarin alle eigenaren van een pand in de Bossche wijk verenigd zijn, wil een oplossing voor de nijpende situatie. Jan Streefkerk, voorzitter van de vereniging, gaat aanstaande dinsdag met zijn vereniging in gesprek met wethouder Jos van Son. Hij wil dat op korte termijn de meest urgente zaken in de wijk aangepakt worden.

De gemeente is al enige tijd in gesprek met de wijkvereniging en wil in de hele wijk de verkeersproblemen eerst onderzoeken.