Volledig scherm
Rob de Weert (rechts) probeert de jury te overtuigen dat Fruitfunk het beste idee is.

Vernieuwende bedrijven in AgriFood-sector vallen in de prijzen

DEN BOSCH – Het Brabantse bedrijf Fruitfunk uit Tilburg heeft woensdagavond de Food to Fit Award 2015 gewonnen. Het is de eerste keer dat de prijs voor de beste innovatie op het terrein van voeding en gezondheid werd uitgereikt.

Bedenkers Daan Schapendonk uit Vught en Rob de Weert uit Breda vallen elkaar na afloop van de prijsuitreiking in de armen. “Goed gedaan maat”, roept Daan richting Rob. Het tweetal bedacht een concept waarbij je fruit‘snoepjes’ uit ingedikte fruitpuree maakt.

“Het is een verantwoord snoepje. Alleen een appel is gezonder”, zegt Rob met gevoel voor publiciteit. “In Fruitfunk zitten nog wel suikers, maar de suikers worden door de vezels veel langzamer opgenomen door het lichaam dan snelle suikers zoals in frisdrank.”

Groeipotentie
Volgens de jury is Fruitfunk een product met ‘groeipotentie’ in Europa en andere delen van de wereld. “Het was het beste vernieuwende product”, aldus juryvoorzitter Wim Saris. “Het is knap dat ze nu al een licentie van Disney hebben. Dat is niet gemakkelijk.”

BOV-Award
Naast de Food to Fit Award van AgriFood Capital werden er woensdag in Den Bosch ook prijzen voor de Beste Ondernemers Visie uitgereikt. De BOV-Awards zijn een initiatief van De Juniorkamer in Den Bosch. De eerste prijs in de categorie Klein MKB en Start-Ups was voor productiebedrijf De Vennenhof dat in Sint-Michielsgestel op een betere bodem aardbeien en asperges teelt.

De BOV Award in de categorie Groot Zakelijk en Corporaties was voor Daavision uit Oss. Dat bedrijf ontwikkelt en produceert dierenvoeding met organische vetzuren.