Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Veroorzaker ongeluk A2 bij Den Bosch krijgt 800 euro boete

DEN BOSCH - Een 24-jarige man uit Papendrecht is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk op de A2 bij Den Bosch. Ook de legde de rechter hem een boete van 800 euro op.

De Papendrechter reed in september over de A2 richting Utrecht toen hij ter hoogte van Den Bosch een auto wilde inhalen. Daarbij zag hij een achteropkomende auto over het hoofd en wilde weer naar rechts. Daarbij kwam hij in botsing met de eerste auto, slipte en belandde op de kop in de middenberm. Hij liep zelf enkele breuken in borstwervels op. De twee inzittenden van het andere auto moesten voor hun verwondingen ook naar het ziekenhuis.

Gering alcoholgebruik
De rechter oordeelde dat de man onvoorzichtig en onoplettend reed, maar kan niet vaststellen hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Hoewel de Papendrechter onder invloed was, kan door zijn geringe alcoholpromillage niet worden vastgesteld dat de alcohol de oorzaak was van het ongeluk. De man heeft inmiddels contact gezocht met de slachtoffers en krijgt dus enkel boetes van 300 (voor het rijden onder invloed) en 500 euro (voor het veroorzaken van een ongeval). De rijontzegging is voorwaardelijk, omdat de bestuurder zijn auto nodig heeft voor werk.