Volledig scherm
In juli stond er ook al politie bij het pand, nu weer. © Bart Gotink

Verwaarloosde honden en oude hennepkwekerij in pand Westwal Den Bosch

DEN BOSCH - Politie, brandweer, stadstoezicht en Enexis hebben donderdagmiddag onderzoek gedaan in een pand aan de Westwal. Vanuit de buurt komen al langer klachten over overlast vanuit het pand.

Tijdens het onderzoek is onder meer een oude, niet meer in gebruik zijnde hennepkwekerij opgeruimd. Ook zijn op het perceel twee verwaarloosde honden aangetroffen, waarop de dierenpolitie verdere actie onderneemt.

Woningwet
Er werd volgens een gemeentewoordvoerder gecontroleerd op 'de brandveiligheid, mogelijk bouwkundige gebreken en de overlast welke in het openbaar gebied vanuit het pand wordt veroorzaakt'. Het pand bleek daarbij niet aan alle regels te voldoen van onder meer de Woningwet en het bestemmingsplan. Dit krijgt nog een vervolg, aldus de woordvoerder. 

In juli stond er ook al politie bij het pand. Toen ging het onder meer om de grote hoeveelheid rommel die er rond de woning stond, waardoor onder meer parkeerplaatsen werden geblokkeerd. Die spullen zijn toen, na meerdere waarschuwingen, door de gemeente en politie verwijderd.