Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verwarde man in Tilburg teruggevonden

* UPDATE 17.19 uur * TILBURG - De verwarde en mogelijk agressieve man die sinds maandagnacht werd vermist in Tilburg, is dinsdagmiddag teruggevonden. Na een tip wist de politie de 31-jarige man op de Spoorlaan aan te houden. De man is een cliënt van psychiatrische inrichting Jan Wier, waar hij maandag niet was teruggekeerd van een afspraak.

De politie in Tilburg was sinds maandagnacht op zoek naar de 31-jarige verwarde man. De familie van de man uit Etten-Leur maakte zich grote zorgen over de vermissing en was naar Tilburg afgereisd om hem te zoeken.

Ontsnapt
​Ook hadden familieleden foto's van de man verspreid. Volgens zijn broer heeft de man een dubbele diagnose, een combinatie van verslavingsproblematiek en psychiatrische problemen. Volgens een woordvoerder van de instelling zat de man niet in een gesloten afdeling. Het was dinsdag echter niet duidelijk waarom de man aan de aandacht van zijn begeleiding is ontsnapt.

Eerder kwam de instelling ook al in het nieuws vanwege de matige beveiliging. Toen sprak burgemeester Peter Noordanus zijn onvrede uit over het toezicht omdat er drie personen waren ontsnapt. Daarnaast werd er in 2015 werd er brand gesticht in het centrum door een van de patiënten.

Volledig scherm
Familieleden hangen flyers op van de verwarde man. © Joost Goutziers/BD
Volledig scherm
Jan Wierhof © Google Streetview
Volledig scherm
© Google Streetview