Volledig scherm
Het Bosch winterparadijs was in 2015 volgens de betrokkenen een succes. © Marc Brink/BD

Vijf Bossche partijen: 'Bouw subsidie voor Winterparadijs in 5 jaar af'

DEN BOSCH - Als het aan 5 Bossche partijen ligt, moet de subsidie die de stichting Bosch Winterparadijs krijgt, de komende 5 jaar worden afgebouwd. CDA, Bosch Belang, Rosmalens Belang, D66 en de VVD dienen dinsdagavond een motie in bij het college.

Daarin verzoeken zij om met het Bosch Winterparadijs meerjarenafspraken te maken voor de totaalkosten van het evenement, waarbij de subsidie in 5 jaar, tussen 2016 en 2020, geleidelijk wordt afgebouwd naar 0 euro.

Eerder zei voorzitter van het Bosch Winterparadijs, Pieter Bak, in het Brabants Dagblad dat hij doorgaat met het evenement als de gemeente het voor 3 jaar zou subsidiëren met een ton per jaar. Dat is ongeveer een halve ton meer dan de gemeente jaarlijks betaalde.

Moeilijk
In 2014 en vorig jaar benadrukten de gemeenteraad en het college van B en W dat de organisatie structureel zou moeten zorgen meer eigen inkomsten. Daarover zei Bak vorig jaar dat het steeds moeilijker is om het financieel rond te krijgen. De partijen vinden aan de andere kant dat het evenement juist genoeg geld opbrengt, door onder meer horeca-opbrengsten en sponsoren.