Volledig scherm
© Taina Monteiro

Vijf jongeren in Den Bosch aangehouden na vernielen auto en belagen bestuurder

* UPDATE 16.01 uur * DEN BOSCH - Agenten hebben woensdagavond 5 jongeren aangehouden nadat zij bij de Helftheuvelpassage een auto vernield hadden. Ook hadden ze de bestuurder van de auto belaagd.

De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar, werden rond 20.00 uur gearresteerd. Een van hen zou de 18-jarige automobilist, die met zijn voertuig bij de passage stond, door een openstaand zijraampje in het gezicht hebben geslagen. De verdachte zou samen met de andere jongeren vervolgens tegen de auto hebben en geschopt en geslagen waardoor de auto deuken opliep.

De automobilist wist te ontkomen waarna hij de politie in seinde. Die wist een 14-jarige verdachte aan te houden. Later werden de andere 3 aangehouden. De jongeren komen uit Den Bosch en Rosmalen en zijn naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. Het slachtoffer, een bekende van enkele jongeren, heeft aangifte gedaan. 

Naar huis
Een woordvoerder van de politie zei donderdagmiddag geen bijzonderheden te kunnen vertellen. ,,De politie heeft nog niet alle verdachten, getuigen en eventuele betrokkenen gehoord. Dat moet eerst gebeuren voordat we iets kunnen vertellen over de mogelijke aanleiding van de vechtpartij."

Vier van de vijf jongeren worden donderdag nog vastgehouden. Het gaat om een 14-jarige Bosschenaar en 2 18-jarige plaatsgenoten. Dat geldt ook voor 2 Rosmalenaren (18 en 16). Een 15-jarige Bosschenaar mocht naar huis nadat zijn ID - die hij niet had toen de politie er naar informeerde - later op het politiebureau werd getoond door zijn ouders.