Volledig scherm
Theater aan de Parade in Den Bosch © Robèrt van Lith/BD

Vijf partijen geselecteerd voor nieuwbouw Theater aan de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - Voor de nieuwbouw van het Theater aan de Parade heeft de gemeente Den Bosch vijf partijen selecteerd. ,,Deze vijf partijen gaan in de gunningfase de concurrentie met elkaar aan", aldus de gemeente.

,,Zo komen we straks tot een keuze voor een best passende prijsstelling voor de bouw van het theater. En kiezen we een deskundig consortium om een nieuw Theater aan de Parade succesvol te bouwen'', zo stelt de gemeente.

Gekozen zijn: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, BAM Bouw en Techniek, J.P. van Eesteren, NV Besix en een consortium van Visser & Smit Bouw en Stam + De Koning.

De gemeente zegt te hebben geselecteerd volgens een niet-openbare Europese aanbesteding. Dat is een proces waarbij ieder consortium zich mag aanmelden voor de selectiefase. Hiervoor is een openbare oproep geplaatst. In totaal hebben 8 consortia zich aangemeld. Een selectiecommissie beoordeelde de inschrijvingen op vooraf vastgestelde eisen.

De drie afgevallen consortia die zijn afgevallen mogen daar tot 27 juli bezwaar tegen maken. Daarna is de selectie definitief.