Volledig scherm
De villa aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg is totaal verwoest. © Jules Vorselaars/JV Media

Villa stichting iXzelf in Tilburg verwoest door brand (video)

TILBURG - De villa van stichting iXzelf, gelegen aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg, is zondagnacht rond 00.20 uur door brand verwoest. De villa is totaal verloren gegaan nadat er brand uit brak onder het dak van de woning.

De villa bestaat uit meerdere woonunits. Blusvoertuigen van 4 verschillende korpsen waren zondagnacht ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar ondanks deze inzet is de villa totaal verwoest. Het blussen heeft in totaal zo'n 3 uur geduurd.

Bewoners veilig
Stichting iXzelf begeleidt psychiatrische patiënten die ook verslavingszorg nodig hebben. De brand werd ontdekt door medewerkers. Op het moment van de brand waren 10 tot 15 bewoners nog in het pand. Zij wisten het pand met behulp van begeleiders veilig te verlaten. Niemand raakte gewond. Eén bewoner werd tijdelijk aan een lantaarnpaal geboeid toen hij herhaaldelijk het brandende pand wilde betreden om nog wat van zijn spullen te redden.

De villa van stichting iXzelf, gelegen aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg, is zondagnacht rond 00.20 uur door brand verwoest. De villa is totaal verloren gegaan nadat er brand uit brak onder het dak van de woning. Beelden Jules Vorselaars / JV Media Lees meer op http://bd.nl/1.6217932