Volledig scherm
© RGB Stock

Vinkel blij met Sportalliantie

VINKEL - Bijna alle kinderen tussen 4 en 12 jaar in Vinkel zijn lid van een sportclub, en veruit de meeste van de plaatselijke voetbalclub. Toch bewegen ze ondanks de wekelijkse trainingen en wedstrijden alles bij elkaar nog te weinig en zeker in de zomer en de winter.

Hetzelfde geldt voor hun leeftijdgenootjes in Nuland. Vergeleken althans met het gemiddelde in de gemeente Den Bosch. De Sportalliantie Rosmalen Nuland Vinkel wil daarin verandering brengen.

Tom Stroosnijder van de Sportalliantie presenteerde de cijfers donderdagavond tijdens de vergadering van de Dorpsraad Vinkel. De alliantie, in 2008 opgericht als burgerinitiatief in Rosmalen, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de kernen Nuland en Vinkel. Haar doel is ook hier om zoveel mogelijk ‘mensen tussen 0 en 100 jaar’ te laten bewegen.

Maar dat lukt alleen als lokale instellingen en verenigingen met hun vrijwilligers willen meewerken. De dorpsraad is enthousiast over de activiteiten van de alliantie, die ook voor andere leeftijdsgroepen aan de slag wil en programma’s gaat aanbieden.