Volledig scherm
Een impressie van de bouwplannen aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. © Bisseling & van den Broek bouwkunst en ontwikkeling

Vleermuizen vertragen nieuwbouw in Den Bosch

DEN BOSCH - De bouw van 54 appartementen aan de Bossche Zuid-Willemsvaart heeft flinke vertraging opgelopen vanwege vleermuizen. De woningen zijn gepland schuin tegenover het Kardinaal van Rossemplein, waar Houthal Meeuwissen moet wijken.

David Damen, eigenaar van Holland Metal Holding, voorspelde vorig jaar in het Brabants Dagblad dat de sloop in maart van dit jaar zou beginnen. Volgens hem veroorzaakten vleermuizen in het gebouw vertraging. „Er moest eerst zekerheid zijn dat de dieren ergens anders zouden kunnen leven. Dat kan onder meer in de bomen langs de Zuid-Willemsvaart.”

Volgens Damen heeft de vertraging geen gevolgen voor de oorspronkelijke plannen. Dinsdag sprak hij de verwachting uit dat de sloop eind dit jaar zal beginnen en dat begin volgend jaar de nieuwbouw start. ,,Allerlei procedures kosten meer. Maar ik verwacht binnen enkele dagen een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen”, aldus Damen.