Volledig scherm
Vluchtelingen zijn citytrainers in Tilburg © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Vluchtelingen worden Citytrainer in Tilburg: sport om de zinnen te verzetten

TILBURG - Van de 30 nieuwste Citytrainers die Tilburg telt zijn er 13 vluchteling. Zij geven sportlessen aan andere vluchtelingen die in 1 van de 2 opvanglocaties in de stad bivakkeren.

Citytrainers waren tot voor kort vooral jongeren die in een moeilijk parket zaten. Begeleider Nassar Chakir van het Sportbedrijf ziet weinig verschil tussen de Nederlandse en buitenlandse trainers. "Nou ja, misschien zijn de vluchtelingen nog gretiger en gemotiveerder. Zij willen vaak graag iets doen, aan de slag, niet de hele dag op de opvang rondhangen.”

Tolk
Daar kan Citytrainer Alaa Sameer het alleen maar mee eens zijn. Hij doet zoveel mogelijk buiten St. Jozefzorg, waar hij in de opvang zit. "Ik ben vaak in de bibliotheek, waar ik Arabische en Engelse kranten lees. Dankzij die talen help ik ook anderen, zo ga ik regelmatig mee als tolk naar het ziekenhuis. En sporten vind ik helemaal geweldig, daardoor kan ik mijn zinnen pas echt goed verzetten." Het Brabants Dagblad keek mee tijdens de volleybaltraining in de gymzaal van de St Jozef Mavo. 

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van vrijdag 10 juni en bekijk al het nieuws over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.