Volledig scherm
De Somalische Saga met de vragen van de speeddate. © Paul Roovers/BD

Vluchtelingenjongeren brengen en leren cultuur in zorgcentrum Den Bosch (video)

DEN BOSCH - Twee jaar zitten kinderen van vluchtelingen die inmiddels een status hebben op de internationale schakelklas in Den Bosch. Als onderdeel van het leren kennen van de Nederlandse cultuur brachten enkele tientallen leerlingen donderdagmiddag een bezoek aan zorgcentrum De Taling in Den Bosch.

Daar verzorgden ze een cultuurshake, lieten ze bewoners kennismaken met hun culturen en vroegen ze ook naar de achtergronden en voorkeuren van de bewoners. Karim uit Syrië bijvoorbeeld zong het prachtige nummer Papa van Stef Bos. Drie landgenoten voerden een traditionele dans uit hun geboorteland op.

Saga
Ook was er een quiz en een eigentijdse speeddate. Een op een vroegen de leerlingen hun gesprekspartner de hem van het lijf; bijvoorbeeld de 14-jarige Saga uit Somalië, die sinds 2 jaar in ons land woont en nu in Veghel. Zij presenteerde het programma donderdagmiddag maar deed ook mee aan de speeddate. Ze vroeg wat haar tafelgenoot e wist van Sinterklaas, hoe kaas wordt gemaakt. maar ook kwamen er uitheemse gerechten voorbij waar Nederlanders weinig kaas van gegeten hebben.

Een zinvolle donderdagmiddag, voor iedereen.

Volledig scherm
Karim zingt Papa van Stef Bos. © Paul Roovers/BD
Drie Syrische jongeren voeren een traditionele dans op voor de bewoners van zorgcentrum De Taling in Den Bosch. Dat deden zij tijdens een cultuurshake vanuit de internationale schakelklas.