Volledig scherm
BS Achthoeven werd kampioen bij het KNVB schoolvoetbal in district Zuid. © Marlies van Iersel

Voetballertjes basisschool Achthoeven winnen districtsfinale KNVB

UDENHOUT/BOXTEL - Op de velden van v.v. Zeelandia in Middelburg versloeg het voetbalteam van basisschool Achthoeven in Udenhout woensdag het team van St. Petrus uit Boxtel. De wedstrijd, in de categorie Jongens groep 7-8, eindigde in de reguliere speeltijd met 0-0.

Met penalty's schieten werd het uiteindelijk 4-3 voor de Achthoevenschool. De titel “Kampioen Districtsfinale Schoolvoetbal KNVB District Zuid 1” is daarmee door de jongens en meiden van BS Achthoeven veiliggesteld en meegenomen naar Udenhout. Voetbalclub SvSSS kan ook tevreden zijn, want in het winnende team spelen meerdere jongens én meisjes die bij de Udenhoutse club in de D1 spelen.

Woensdag 22 juni vroeg in de ochtend rijdt een spelersbus van de KNVB voor bij school, om het team naar Zeist te brengen voor de landelijke finale op het KNVB Sportcentrum. De finale, waarin Bram, Casper, Dennis, Femke, Guusje, Jens, Joep, Joris, Julia, Kay, Lars, Micky, Mike, Olivier, Teun en Tim spelen, is te zien in het programma Zappsport bij AVROTROS.