Volledig scherm
Stadion De Vliert © Marc Brink/BD

Voetbalvandalen in Den Bosch niet meer welkom in groter gebied

DEN BOSCH - Om voetbalvandalisme beter aan te pakken, wordt het stadionomgevingsverbod in Den Bosch uitgebreid. Volgens het Bossche college van B en W is de tijd voorbij dat de meeste incidenten plaats vonden rond voetbalstadions. 

Landelijk verplaatst het voetbalvandalisme ‘zich geleidelijk aan naar de omgeving richting de diverse horecagelegenheden in de nabijheid van het stadion, alsmede richting de centra.’ Volgens de gemeente geldt dat ook voor Den Bosch. Daarom wordt het gebied waar voetbalvandalen een tijdje niet mogen komen, uitgebreid.
  Optochten
De gemeente verwijst naar zogenaamde corteo’s, optochten die volgens de gemeente zouden zijn gestart vanaf ‘horecagelegenheden in de nabijheid van het stadion.’ Het gaat onder meer om rellen die in 2011 op de Graafsebaan uitbraken na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles.
  Stadionverbod
Het kan een aanvulling zijn op het stadionverbod dat de KNVB en/of FC Den Bosch oplegt aan vandalen. Hiermee kan de burgemeester de vandalen maximaal twee jaar uit de omgeving van het stadion weren. Het geldt voor een periode van drie uur voor het begin van een wedstrijd en drie uur erna.