Volledig scherm
Birgit Vaes deed lekker mee, hetzelfde gold voor Mieke Swaans die schuin achter haar bivakkeerde. © Chris Korsten

Volop zon maar geen regengordijn van meters bier tijdens meezingfestijn op Parade

DEN BOSCH - Het jaarlijkse Meezingfestijn Den Bosch Zingt...op de Parade heeft zondagmiddag weer enkele duizenden belangstellenden getrokken.

Onder leiding van zanger-presentator Hans Tervoort, die bij deze gelegenheid steevast de kar trekt, kwamen meer dan 30 bekende nummers voorbij. Het nummer 't Dondert en 't bliksemt van Guus Meeuwis vormde de ouverture, zonder dat er overigens een regengordijn van meters bier uit de hemel neerdaalde.

In totaal waren er 13 (overwegend ervaren) gangmakers op het podium te bewonderen. Naast Tervoort bestond de groep zangers en zangeressen uit zijn dochter Nadine Tervoort, Dirk van Hamond, Linda Pelders, Rianne Popelier, Morena Brouwers, Ronald Schenk, Ad Siemons, Tony Bodar, Marko Wetzer, Maarten de Gans, Jessica de Bel en Pascha Smolders. Het publiek had het duidelijk naar de zin.

Kwèkken
,,Dit is na carnaval zonder meer het leukste feest van het jaar. Dat verklaart gelijk waarom ik alle 7 edities heb meegemaakt. Het evenement staat telkens met rood omcirkeld in mijn agenda. Of ik goed kan zingen? Nou, niet echt. Gelukkig gaat het daar niet om. Als je in staat bent een beetje mee te kwèkken, kom je al een heel end", wist Ilse van der Vaart uit Vught die samen met haar vriendinnen een feestje aan het bouwen was op het plein.

De laaiend enthousiaste Mieke Swaans uit Den Bosch stond regelmatig te springen op de muziek. ,,Ik ben ook elk jaar present. Heerlijk om onder deze omstandigheden volledig uit je dak te gaan. Jaaa, hier word ik nou echt blij van. Het enige minpuntje is dat mijn favoriete nummer 'Non, non rien n'a changé' van Les Poppys niet is gezongen. Terwijl het wel stond aangekondigd in het meezingkrantje", aldus Swaans. Het meezingfestijn was georganiseerd door stichting Promotie Evenementen Parade(PEP).

Volledig scherm
Linda Pelders in actie. © Chris Korsten
Volledig scherm
Marko Wetzer was de eerste zanger die het voorzetje mocht geven. © Chris Korsten
Volledig scherm
Ingeborg van de Ven en Jeltje Harkema. © Chris Korsten
Volledig scherm
De dolenthousiaste Ilse van der Vaart, geflankeerd door Kristel Molenkamp(l) en Simone Offermans, was opnieuw van de partij. © Chris Korsten