Volledig scherm
Het JBZ © Ellen Langenhuijsen/BD

Voor taxi's blijft parkeren bij Jeroen Bosch Ziekenhuis een ramp

DEN BOSCH - Parkeren op het voorplein bij het JBZ is al vanaf de opening van het ziekenhuis in 2012 een probleem. Extra taxistandplaatsen, parkeerwachten, flyers, waarschuwingen; de ziekenhuisdirectie heeft de afgelopen jaren van alles geprobeerd om te voorkomen dat particulieren de taxiplekken innemen. Maar de problemen blijken hardnekkig.

„Deze week liep het weer helemaal vast”, constateert Leo Janssen, chauffeur bij Juijn uit Rossum dat veel patiënten uit de Bommelerwaard van en naar het Bossche ziekenhuis vervoert. „Particulieren parkeren overal. En als je er iets van zegt, schelden ze je de huid vol. Een grote bende.”

Scherper controleren
Het JBZ noemt het vervelend dat de parkeersituatie op het voorplein niet ideaal is. „We begrijpen dat er daardoor zo nu en dan irritaties ontstaan”, aldus een woordvoerster. „Medewerkers van de beveiliging gaan vanaf nu weer scherper controleren. En na de herfstvakantie worden weer toezichthouders ingezet.”

Daarnaast werkt de directie van het ziekenhuis aan plannen om het plein in 2017 opnieuw in te richten, waardoor de problemen structureel kunnen worden opgelost.

Lees het laatste nieuws over het Bossche ziekenhuis op bd.nl/jbz.