Volledig scherm
Gasthuiskwartier Den Bosch © Marc Brink/BD

Voorlopig geen huis te zien in het Gasthuiskwartier in Den Bosch

DEN BOSCH - De werkzaamheden op het Bossche GZG-terrein aan de Zuid-Willemsvaart vinden de komende maanden grotendeels onder de grond plaats. ''Na de zomer beginnen we met de bouw van woningen. Maar ook dat zal voor het grootste deel onzichtbaar zijn boven de grond’’, zegt een woordvoerder van vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans (samen VOF GZG).

Begin januari werd gestart met werkzaamheden om de kelderwanden stabiel te houden, totdat het nieuwe kelderdek zou worden geplaatst. Het gehele bestaande kelderdek, dus de bestaande begane grond, moet weg. Het slopen gebeurt vanuit de kelder.
  Het dek, dus de bestaande begane grondvloer, wordt gesloopt. De buitenwanden van de kelder worden met circa 1,9 meter verlaagd. Zodra het kelderdek verlaagd is, kan er een nieuw dek aangebracht worden voor de ondergrondse parkeergarage. Deze garage is bestemd voor de toekomstige bewoners van het Gasthuiskwartier.
  Volgens de woordvoerder is nog niet te zeggen wanneer de verkoop en nieuwbouw van start gaan. ''De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast”, aldus de website van het Gasthuiskwartier.