Volledig scherm
Op de eerste verdieping zijn jongeren aan het tafeltennissen en het basketballen. © Angela van den Dungen

Voormalige V&D in Den Bosch game- en sportwalhalla voor jongeren

DEN BOSCH - Het voormalig warenhuis aan de Pensmarkt, de failliete V&D, is met de komst van de nieuwe huurders een place to be voor jongeren. Jongeren komen er om te tafeltennissen, basketballen, gamen en te fietsen. En dat kan gewoon tussen het winkelen door.

Het nieuwe concept van 'beleving' tijdens het winkelen bewijst zich en begint steeds meer bezoekers en nu dus ook jongeren te trekken die zich willen vermaken na schooltijd. In de Shoeby winkel op de eerste verdieping zijn jongeren aan het tafeltennissen en het basketballen. Op de tweede verdieping waar Gazelle fietsen promoot is een jongen een parcours aan het fietsen.

Gamen en racen
​Nog een roltrap omhoog, naar de derde verdieping, zijn jongens aan het gamen en het racen op een special Predator opstelling. ,,We zien regelmatig dat jongeren na schooltijd hier komen gamen en racen", zegt Jeroen van Dam van van de pop-up winkel PUC 073.
Bij Van Udenhout die de begane grond vol met dure bolides heeft staan, trekken de aandacht van jongeren. ,,Leuk natuurlijk om zonder rijbewijs al even achter het stuur te zitten of een selfie te maken", aldus Marc van Comvoirt van citystore Van Udenhout.

Volledig scherm
Op de derde verdieping zijn jongens aan het gamen en het racen. © Angela van den Dungen
Volledig scherm
Op de eerste verdieping zijn jongeren aan het tafeltennissen. © Angela van den Dungen