Volledig scherm
Stadion De Vliert © Marc Brink/BD

Voorzitter FC Den Bosch: gefrustreerd door te hoge huur stadion

DEN BOSCH - „Ik ben onderhand aardig moegestreden. Het is heel frustrerend dat we er voorlopig niet uit lijken te komen.” Dat zegt Maarten de Gruyter, voorzitter van FC Den Bosch, over zijn pogingen bij de gemeente om de huur van het stadion te verlagen.

Volgens De Gruyter blijkt uit een taxatierapport van taxatiebedrijf Van Troostwijk dat de kale huur jaarlijks zo’n 168.000 euro zou moeten bedragen. „Dat bedrag is twee jaar geleden getaxeerd. Je kunt het er over hebben dat het iets meer zou moeten zijn. Maar tot nu toe is het wat de de BIM als dochteronderneming van de gemeente betreft onbespreekbaar. Het blijft bij 275.000 euro”, zegt De Gruyter. 

Afspraken nakomen
Zoals het Brabants Dagblad onlangs meldde, vindt De Gruyter dat afspraken uit 2011 moeten worden nagekomen die zouden zijn gemaakt met de wethouder sport. „De BIM zou destijds worden gevraagd dit serieus te nemen”, aldus De Gruyter. Maar volgens wethouder Van Son is over een toezegging over een verlaging van de huur niets bekend bij de gemeente en de BIM.

De Gruyter zegt dat de ‘juridische hardheid wellicht lastig is’. „Maar je kunt het wel hebben over morele verplichtingen”, vindt De Gruyter.