Volledig scherm
De herinrichting van de Vlietdijk kost ruim 4 ton. © Tom van der Meer

Vrachtverkeer ontmoedigd, maar wel gewoon toegestaan op nieuwe Vlietdijk in Rosmalen

ROSMALEN/DEN BOSCH - Vrachtverkeer zal gewoon worden toegestaan op de nieuwe Vlietdijk in Rosmalen. Wel moet de inrichting van de straat vrachtauto’s zoveel mogelijk ontmoedigen.

Wethouder Jos van Son (verkeer) gaf in de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer aan dat het door de inrichting van de weg ‘voor twee auto’s al moeilijk is om elkaar rustig te passeren’, zodra de nieuwe Vlietdijk ligt. "De inrichting van de weg werkt daarmee snelheidsremmend, en dat moet ook het vrachtverkeer ontmoedigen."   Niet passend
Meerdere raadspartijen vinden vrachtverkeer ‘niet passen bij het karakter van de polderdijk’, zo gaf GroenLinksraadslid René Vonk aan. "Daarom vragen wij ons af of het mogelijk is deze weg af te sluiten voor vracht." Peter Kieboom, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex Klooster Baptist zei eerder in deze krant ‘sowieso een procedure te starten’ als vrachtverkeer wordt toegestaan.   GroenLinks overweegt bij de komende raadsvergadering een motie in te dienen om vrachtverkeer in de straat te verbieden. Dan zal de gemeenteraad ook beslissen of het 435.000 euro wil uittrekken voor het aanleggen van de straat.