Volledig scherm
Omgevingsmanager Herman van den Brink van combinatie De Vaart geeft tekst en uitleg © Peter de Bruijn

Vragen over sluipverkeer bij infoavond over N279 en bedrijventerrein De Brand

DEN BOSCH - Ruim twintig omwonenden en belangstellenden hebben woensdagavond vragen gesteld over de toekomstige werkzaamheden aan de N279 bij bedrijventerrein De Brand in Den Bosch. 

Aannemerscombinatie De Vaart begint daar eind volgende maand met de aanleg van een extra rotonde voor verkeer vanuit Veghel naar de Brand en omgekeerd.

Daarna wordt tussen januari en oktober 2017 de N279 aangepakt. Het verkeer uit Veghel richting Den Bosch gaat over een viaduct. Automobilisten uit Den Bosch richting Veghel blijven gelijkvloers rijden. De verkeerslichten bij De Brand zullen verdwijnen waardoor het verkeer tussen Den Bosch en Veghel geen oponthoud meer heeft.

Sluipverkeer
De belangstellenden stelden de deskundigen vooral vragen over sluipverkeer van vrachtwagens via de Beusingsedijk en café De Fuik naar de A59 richting A2 of andersom. Volgens de woordvoerders blijkt dat de route binnendoor richting Rosmalen of vice versa zeker niet sneller is dan over de N279 naar de A2. ,,De navigatiesystemen worden op de nieuwe situatie aangepast”, aldus projectmanager N279 Noord Hans van Zandvoort van de provincie.

Volledig scherm
De plaats op bedrijventerrein De Brand waar de  nieuwe rotonde ongeveer moet komen © Peter de Bruijn