Volledig scherm
René Dullaart, manager BBS, is zelf ook aanwezig in de wijk. © Vera Trum

Vreedzame school brengt mensen bij elkaar in de Kruiskamp

DEN BOSCH - In het Beatrixpark in de wijk de Kruiskamp heeft zaterdagochtend een evenement plaatsgevonden met als doel mensen dicht(er) bij elkaar te brengen. Het is een samenwerkingsproject tussen Bs De Kruisboelijn, Bs Nour, BBS De Kruiskamp en de Wijkraad. 

Vreedzame scholen hanteren een speciaal programma, waarin o.a. democratisch opvoeden en conflictoplossing centraal staan. Een aantal van die scholen willen hun aanpak nu ook in de wijken naar buiten brengen.

Activiteiten
De kinderen van de basisscholen hebben (deels) zelf ontworpen flyers uitgedeeld, waarin zij mensen uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan om de wijk veiliger en vreedzamer te maken. Wijkbewoners werden uitgenodigd op eigen initiatief hun buren uit te nodigen voor een kopje koffie, maar voor degenen die dat extra duwtje nodig hebben was er dit evenement. Voor de kinderen waren er leuke activiteiten die begeleid werden door de scouting Columbus en Divers. Voor de ouderen was er volop gelegenheid met elkaar kennis te maken en te discussiëren.

Opkomst
Het was nog even aftasten en de opkomst was nog niet zoals men gehoopt had, maar het begin is gemaakt.