Volledig scherm
De jeugd kon zelf ook aan de slag met spuitbussen © Peter de Bruijn

Vrienden vinden Urban festival Kings of Colors in Den Bosch ‘vet cool’ (video)

 DEN BOSCH – ,,Het waren grijze kolossen. Nu krijgen ze prachtige kleuren. Het ziet er al prachtig uit.” Marjan Driessen uit Den Bosch steekt haar bewondering voor de graffitikunst op de silo’s van de voormalige mengvoederfabriek de Heus in Den Bosch niet onder stoelen of banken. 

Haar partner Ben Polman heeft ‘het werk in uitvoering’ met de camera vastgelegd. ,,Een verrijking voor de stad”, zegt hij.

Bekende graffity-artists uit binnen- en buitenland nemen de achttien meter hoge silo’s tijdens het Urban, Art en Foodfestival ‘Kings of Colors’ aan de Tramkade onder handen. Eén van die kunstenaars in het bakje van de hoogwerker is Niels van Swaemen van Studio Giftig uit Veldhoven. ,,Gaaf om zo’n groot werk te mogen maken. Super en een grote eer om een man die pijltjes blaast op de silo’s te maken.” Op de ene silo ontstaat een reiger, op de andere een slang en de schets op een andere silo lijkt nu op een drol. “Volgens mij moet het een ijsco worden”, aldus Niels.

Kinderen kunnen hun graffiti art ook botvieren in een workshop. Gijs (9) en Niels (10) hebben een N en een G met een spuitbus geschreven. “Ik denk dan de tekeningen in onze slaapkamer komen”, besluiten de vrienden. “Het is hier vet cool.”

Volledig scherm
De silo's van de voormalige mengvoederfabriek krijgen graffiti
Volledig scherm
Gijs (links) en Niels tekenden hun voorletter voor op hun slaapkamer. © Peter de Bruijn
De silo's van de voormalige mengvoederfabriek De Heus worden door graffiti-artiesten onder handen genomen. Beelden van Peter de Bruijn.