Volledig scherm
Daktari Fanfari Den Bosch © Daktari Fanfari

Vrouwen lopen niet achter Daktari Fanfari in Den Bosch aan

DEN BOSCH - Het duurt even, maar tijdens het gesprek is uiteindelijk toch gevonden wat er zo speciaal is aan Daktari Fanfari in Den Bosch. „De muziek en de zang, er zit een verhaal bij. Met carnaval zijn wij een carnavalsclub, door het jaar heen een fanfare met carnavalstinten.”

Paul de Nijs en zijn partner Vronie Veugelers wikken en wegen om het speciale in hun club te vinden. Want op de keper beschouwd zijn veel van de typeringen toepasbaar op de ruim 130 clubkes die Oeteldonk telt: vriendenclub, niet alleen carnavalsnummers maar een afwijkend repertoire, lol onder elkaar. Het zal allemaal wel. Paul de Nijs: „Wat de eigen stijl en kleur van Daktari is? Dat is niet te zeggen, dat moet je horen.”

Aanvankelijk bestond de basis uit de families Hak en De Nijs en een aantal loslopenden. Paul kreeg de trombone in zijn handen geduwd. Zoals Vronie later aansloot en zeven jaar geleden de alt-sax verruilde voor de trombone. „Dat is ook wel speciaal: bij onze club spelen vrouwen geen bijrol, lopen vrouwen niet achter de muziek aan. Lid zijn van de club betekent ook een instrument spelen.”