Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Vughtenaar scheldt agenten op 'mensonterende wijze' uit in Den Bosch

DEN BOSCH - Politierechters zijn veel gewend als het gaat om zaken waarbij agenten zeggen te zijn beledigd. Maar volgens rechter Bruens gaat het héél ver wat vrouwelijke agenten een paar maanden geleden in Den Bosch op straat te horen kregen.

 „Ik maak niet vaak mee dat iemand dat durft te zeggen tegen een vrouwelijke agent”, zei de rechter woensdag tijdens een rechtszaak. De officier noemde het 'mensonterend'. „Ik heb het gezegd. En daarom heb ik mijn excuses aangeboden”, benadrukte de man die de rest van de zitting hulp kreeg van een tolk en advocaat Robert Klaassen.

De man wilde met twee kennissen het Bossche café De Taveerne bezoeken. Ze hadden alle drie gedronken en lieten zich vanuit Vught naar Den Bosch brengen. De Vughtenaar zag dat de kennissen naar binnen mochten. Hij werd geweigerd. Na een poosje mislukte ook een tweede poging.

Een portier werd door de man uitgescholden voor Afrikaanse klootzak. De portier legde twee voorbijrijdende agenten uit wat er was gebeurd. De agenten droegen de man tevergeefs op om weg te gaan. De Vughtenaar bleef en schold vrouwelijke agenten uit voor hoer en voegde daar iets aan toe met zuigen en pik als trefwoorden. „Ik voelde mij gediscrimineerd en wilde bij de agenten aangifte doen. Maar ze wilden niet naar mij luisteren”, zei de man.

Lees meer over de rechtszaak in de BD-rubriek 'Voor de rechter' in de krant van donderdag 1 september, editie Den Bosch.