Volledig scherm
Martijn van Gruijthuijsen, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten © VVD

VVD Brabant: dubbel zo veel geld voor taskforce drugs

DEN BOSCH - De VVD in Brabant vindt dat de provincie haar bijdrage aan de taskforce die de drugscriminaliteit bestrijdt, moet verhogen van 6 ton naar 1,2 miljoen. Een delegatie van de partij bracht vandaag een bezoek aan het politiebureau in Oosterhout, waar de taskforce kantoor houdt.

Afgelopen maanden werd duidelijk dat de in 2011 in het leven geroepen taskforce ook de komende jaren verder vecht tegen de drugscriminaliteit in Brabant en Zeeland. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie liet nog in het midden hoeveel geld daarvoor beschikbaar komt. Behalve het rijk betalen ook de grote gemeenten in Brabant en de provincie mee.

Effectief
Martijn van Gruijthuijsen, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten, vindt in elk geval dat er een flinke schep bovenop moet. "Juist omdat we zien dat het werk van de taskforce effect heeft. Bestrijding van de criminaliteit is geen taak van de provincie, maar je moet het zien als ondersteuning van het lokaal bestuur." Provinciale Staten beslissen in november hoeveel geld er naar de taskforce gaat. Voor die tijd komt de leiding van de taskforce met een uitgewerkt plan voor de komende jaren.