Volledig scherm
Het snelfietspad in Nuland. © Paul Roovers/BD

VVD: 'Snelfietspad Nuland is nu al levensgevaarlijk’

NULAND/GEFFEN - Volgens de VVD in de Bossche gemeenteraad is het snelfietspad net buiten Nuland in de richting van Geffen levensgevaarlijk omdat de bermen veel te laag liggen. Fietsers die moeten uitwijken voor auto’s en met hun wiel in de berm raken, kunnen daardoor in serieuze problemen komen. De fractie heeft er vragen over gesteld aan B en W van Den Bosch.

Wie ter plekke poolshoogte neemt, ziet dat zeker niet over de volle lengte van de Singel de bermen te laag zijn. Op een paar plekken is het hoogteverschil opvallend te noemen. Maar opvallend zijn wel meer zaken, zoals de belijning van het fietspad. Ter hoogte van huisnummer 6 zijn de doorlopende witte strepen aan de zijkanten van de weg ineens verdwenen.

Geen klachten
Hoewel de VVD al spreekt van gevaar, heeft de dorpsraad nog geen klachten gehoord van fietsers of automobilisten over de nieuwe situatie, zegt voorzitter Giel van de Akker. „Het klinkt misschien wat onwetend maar bij ons zijn geen berichten bekend en wij kijken zelf ook wel eens rond in het dorp.” Voorzitter Van den Akker vraagt zich af op dit weggedeelte überhaupt al is opgeleverd door de aannemer.

Volledig scherm
De bermen zouden veel te laag liggen. © Paul Roovers/BD