Volledig scherm
© Google Streetview

VVD Tilburg pleit voor verhuizing verslavingszorg uit Jan Wierhof

TILBURG - In schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders stelt de Tilburgse VVD-fractie dat overwogen moet worden om de verslavingszorg die nu in het Jan Wierhof in Tilburg gevestigd is te verplaatsen. Volgens de VVD is het vanwege incidenten met patiënten van de verslavingszorg niet veilig in de buurt.

Het idee om de verslavingszorg te verplaatsen is eerder al geopperd door Hans Smolders van de LST, die vindt dat een dergelijke instelling niet in een woonwijk thuis hoort, maar in het buitengebied.

De VVD plaatste 'Jan Wier' in augustus ook al op de politieke agenda nadat een verwarde man uit de instelling ontsnapte en de buurtbewoners het advies kregen om de man niet te benaderen en 112 te bellen

D66, CDA en GroenLinks zagen toen geen reden om de locatie van de verslavingszorg ter discussie te stellen, maar maakten zich wel zorgen om de voortdurende incidenten.

Volgens de VVD is de bewoners rondom de Jan Wierhof altijd beloofd dat de verslavingszorg in de buurt niet voor problemen zou zorgen en dat het veilig zou zijn.