Volledig scherm
Een groepje belangstellenden was getuige van de verhuizing van de containers. Rechts voorzitter Peter Dekkers. © Chris Korsten

Watersportvereniging Engelermeer Den Bosch is diefstal spuugzat en verhuist containers

DEN BOSCH - Watersportvereniging Engelermeer is in de afgelopen tijd 3 keer de dupe geweest van inbraak. De afgelegen positie van een 4-tal robuuste zeecontainers, die dienen voor de opslag van onder meer reddingsboten, zwemvesten en surfpakken, speelde de rovers onmiskenbaar in de kaart. Vanaf heden is daarin verandering gekomen, doordat de containers verhuisd zijn naar een plek die meer in het zicht ligt.

Een kraan, een sjovel en een tractor verschenen zaterdagochtend bij het Engelermeer om de klus te klaren, gadegeslagen door een handjevol belangstellende leden. Onder hen de hoopvol gestemde voorzitter Peter Dekkers. "We zijn de diefstal spuugzat, maar laten ons niet uit het veld slaan. Deze verhuizing biedt weliswaar geen garantie dat in de toekomst ons materiaal uit de klauwen van dieven blijft. Maar je moet het hen uiteraard zo moeilijk maken. Dat hebben we nu min of meer voor elkaar gebokst", reageerde Dekkers.

Het eerste voorval geschiedde in oktober 2014, toen 2 opblaasboten werden ontvreemd. "Aan de zijkant van een container was op brutale wijze een gat gemaakt. Het toeval wil dat de betreffende boten vervolgens na een tip in de tuin van een particulier zijn aangetroffen. De politie heeft de boten naar ons teruggebracht, alleen zonder de noodzakelijke houten planken. Bovendien waren ze allebei zo lek als een mandje. Er zat dus niets anders op dat enkele nieuwe exemplaren te kopen", bracht Dekkers in herinnering.

"De tweede diefstal dateert van november vorig jaar, de derde was dit voorjaar. Voor de duidelijkheid: zonder reddingsboten mogen we geen lessen geven, wat vanzelfsprekend een nadelige invloed heeft op onze inkomsten. Nu we het toch over onze activiteiten hebben: vanaf aanstaande maandag organiseren we een speciale zomervakantieweek voor jeugdige watersporters."

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
Een deel van het materiaal waarover watersportvereniging Engelermeer beschikt. © Chris Korsten
Volledig scherm
Dankzij de inzet van een kraan was de verhuizing van de zeecontainers een fluitje van een cent. © Chris Korsten