Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Weer celstraffen geëist tegen Tilburgse ‘sprinkhanen’

BREDA/TILBURG – Tegen een tweede verdachte van een Tilburgse roversbende is donderdag in de rechtbank in Breda ook weer vijf jaar cel geëist. Dat is dezelfde straf die de leider van de groep in april ook kreeg.

Officier van justitie Alexander Koning noemde het in maart nog een sprinkhanenplaag voor Tilburg en omstreken. De leider werd van twintig inbraken, diefstallen, ramkraken en dergelijke verdacht. De 21-jarige Rijenaar die donderdag voor de rechter stond is volgens justitie ook bij elf van die zaken betrokken. In totaal zou de bende van zeker vijf mensen vorig jaar 28 strafbare feiten hebben gepleegd.

De inbraken en overvallen gebeurden zowel in woningen als bij bedrijven. De Rijenaar beriep zich vooral op zijn zwijgrecht. Hoewel er voldoende lag dat toch om een verklaring vroeg. Zijn stem was herkend toen de politie telefoongesprekken van de leider afluisterde. De Rijenaar wilde van slechts twee feiten bekennen dat hij meedeed. Maar wel alleen dat hij op de uitkeek stond en verder niets deed. 

De uitspraak op 15 september.